Technische info

U bent hier

Wat is een drukklaar bestand

Een drukklaar bestand is een bestand dat reeds in hoge resolute en in PDF staat. Het formaat van het bestand is exact hetzelfde als hetgeen geproduceerd gaat worden. Verder is er rekening gehouden met 3 mm afloop rondom en er zijn geen snijlijnen voorzien, deze worden toegevoegd bij de impositie in onze verschillende rips. Een drukklaar bestand mag ook niet in uitvouw  of in boekvorm staan, maar alle pagina’s gewoon onder elkaar.

Via welke weg lever ik mijn bestand aan

Bestanden aanleveren kan op 3 manieren. Wanneer het bestand kleiner is dan 7 MB (megabyte) kan je het gewoon doormailen op info@printenco.be of direct aan je contactpersoon. Wanneer het bestand groter is dan 7 MB verstuur je het gratis via https://wetransfer.com . Je kan natuurlijk ook altijd even binnenspringen met een memory stick.

Wat is precies afloop

Drukken kan nooit tot op de rand van een blad. Wij drukken uw bestand iets groter en snijden dit dan naar het juiste formaat. Daarom moeten de beelden en kleuren 3 mm verder lopen dan het eindresultaat en wij snijden deze dan weg. Wij noemen dit 3 mm afloop (= bleed)  en het is de bedoeling dat dit langs de 4 kanten zo is. In Indesign kan u dit aangeven op voorhand, maar in veel andere programma’s gaat u uw bestand dus iets groter moeten maken. Opgelet, die 3 mm extra ruimte moet opgevuld zijn met uw beelden, kleurvlakken enz. Het is niet de bedoeling een bestand aan te leveren met een wit randje van 3 mm. Verder info kan u bekomen op 09 337 02 10.

Welke papiersoorten zijn er

Wij hebben een groot gamma aan papiersoorten, kom best eens kijken voor de juiste keuze.

 • Kopieerpapier 80 gr wit.
 • Kopieerpapier gekleurd 80 gr en 160 gr.
 • Mat drukpapier wit 90gr – 160 gr – 280 gr – 400gr.
 • Gecoat papier maco 135 gr – 170 gr – 250 gr – 300 gr – 350 gr - 400 gr.
 • Crème kleurige papiersoorten tot 400 gr.
 • Sructuur papiersoorten tot 350 gr.
 • Metal look papiersoorten tot 350 gr.
 • Eénzijdig glanzende, mat andere kant tot 300 gr.
 • Doorschrijfpapier.
 • Speciale papiersoorten in stock.
 • Special papiersoorten op aanvraag.
 • Alles soorten omslagen.

Verschil offsetdruk & digitale druk

Drukken in offset is geschikt voor de grotere oplages. Via een “direct to plate” machine wordt er een kleurenscheiding gemaakt in 4 kleuren : Cyaan, Magenta,  Geel en Zwart en worden er 4 platen geproduceerd. Deze gaan op de offsetpers en worden voorzien van inkt. Via de feeders en de rollen wordt de inkt gedrukt tot een kleurenbeeld en dit tegen hoge snelheid. Offsetdrukwerk moet drogen alvorens het nabewerkt kan worden.

Digitaal drukken doen we op de digitale pers die direct aangestuurd wordt via een rip. Het beeld wordt in 1 doorgang op het blad gezet en gefixeerd door 2 grote ovens. Dit gaat iets trager maar is zeer efficiënt voor dringende opdrachten. Ook personaliseren kan in dezelfde doorgang en de nabewerking kan onmiddellijk starten.

Wat is grootformaat printing

Bij grootformaat printing van op de rol printen we op alle soepele materialen: papier, vinyl, canvas, bannerstof, enz. en dit tot 2,5 meter breed. Spandoeken kunnen breder maar worden dan aan elkaar gelast. Grootformaatprinting werkt met spuitkoppen die heen en weer printen, waardoor de snelheid relatief beperkt is. De inkt is hier Eco Solvent.

Bij grootformaat printing op plaat kunnen we op de meeste harde, niet buigbare materialen drukken, zoals dibond, forex, plexi, enz. De printtechnologie is bijna hetzelfde als op rol maar de spuitkoppen zijn anders. Hier zijn we ook beperkt tot panelen van 3 meter en 5 centimeter. De inkt is hier UV inkt.

Welke is de levertermijn

Print & co heeft geen standaard levertermijn, wel een vlugge levertermijn. Bij de bestelling wordt er altijd gekeken naar de planning en samen met u een levertermijn afgesproken. Wij houden ons altijd aan deze termijn, het is zelfs mogelijk dat u vroeger gecontacteerd wordt als het order klaar staat.

Nieuws
Realisaties
Pasfoto service
Textielcatalogus
Fujifilm Kiosk

inschrijvingsformulier

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste acties!